Ringen

Avivaria zorgt voor het merken van je rasdieren. Ook ringen voor pluimvee zonder stamnummer kan je hier bestellen.

Elk clublid kan ringen bestellen voor duiven, hoenders en park- en watervogels bij de ringenverdelers van Avivaria, mn. Robin Housen - Veerle Lambrighs

Opgelet: voor Europese wilde soorten dien je een ring met stamnummer te bestellen. Dit kan enkel rechtstreeks bij ondermeer onze landsbond, het V.I.V.F.N. (Vlaams Interprovinciaal Verbond van Fokkers van Neerhofdieren).

RINGEN VOOR HOENDERS, PARK- EN WATERVOGELS

Eerste bestelling kan vanaf december; laatste bestelling is tijdens de ledenvergadering van mei.

De start van de ringenverdeling is gewoonlijk pas vanaf de ledenvergadering van februari (afhankelijk van wanneer de landsbond de ringen ter beschikking stelt).

Bestel tijdig je ringen want wanneer het kweekseizoen haar hoogtepunt heeft bereikt, zien we dit dan ook aan de ringen die reeds verdeeld zijn door onze ringenverdeler. Sommige maten zijn dan ook niet onmiddellijk beschikbaar!

Opgelet:

Je bestelling is pas geldig na betaling! Met andere woorden, ringen die niet betaald zijn op 31 mei zijn niet besteld.

De ringen dienen steeds afgehaald te worden op de ledenvergadering ( er worden geen ringen verstuurd noch kan je ze privé afhalen).

Best kan je het bestelformulier invullen en gelijktijdig betalen tijdens de ledenvergadering.

De maand nadien kan je jouw bestelling afhalen op de ledenvergadering en dit zonder portkosten.

Een ringetje teveel bestellen kan geen kwaad. Het is altijd handig om er een paar in reserve te hebben. Zo kom je zelf niet snel in de problemen wanneer jij vergeten bent om iets te bestellen.

Prijs van de ringen: 0,25 euro/ring

RINGEN LANDSBOND MET STAMNUMMER (Europese soorten)

Voor Europese beschermde soorten eendvogels, hoendervogels en duiven die wettelijk mogen gehouden worden wanneer ze een nominatieve gesloten voetring dragen, moet je rechtstreeks bestellen via de nationale ringenverdeler:

Geert De Clercq, Klemhoutstraat 99,9620 Zottegem

tel. 09 361 17 12

LFN1992@hotmail.com

fax. 09 256 2088

De lijst van de beschermde Europese soorten eendvogels, duiven en hoendervogels, samen met het bestelformulier en prijs vind je op www.vivfn.be/PDF/LFN_form_nominatieve ringen_20150101.pdf